Startpagina
Terug

De Zonnebloem


 

Wie zijn wij en wat is onze doelstelling?


De Zonnebloem heeft zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een vereniging die open staat voor iedereen; ongeacht zijn of haar levenshouding.

De meeste Nederlanders kennen de Zonnebloem van bootreizen en vakantieweken. Slechts een minderheid is bekend met haar belangrijkste activiteit: bezoeken van langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende volwassenen. Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. Jaarlijks leggen Zonnebloemvrijwilligers ruim één miljoen huisbezoeken af bij meer dan 95.000 zieken en gehandicapten.

Afdeling Bleiswijk organiseert, naast de huisbezoeken, regelmatig activiteiten: o.a. in de vorm van een dagje uit, een middag ergens winkelen, gezamenlijk kerststukjes maken.

Ondanks pijn en verdriet zijn deze uitjes één groot feest.

Vrijwilligerswerk in je eigen dorp is tastbaar. Een bezoek, een telefoontje, een belangstellende vraag, zelfs al gebeurt dat bijna in het voorbijgaan. Opeens is er iemand die oog voor je heeft.

Het gaat er vooral om dat degene, die wordt bezocht, zijn verhaal kwijt kan, want de praktijk wijst uit dat een luisterend oor vaak wonderen doet.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter, MW. C. Bogaard, telefoon 010-521 50 24.